pd0kmTaal Apart is de naam van het eenmansbedrijf van Karin Mijnders-Menheere.

Ik werk sinds 2009 in het NT-2 onderwijs. Eerst in de volwasseneneducatie en daarna met pubers op de ISK. Nu werk ik voor diverse opdrachtgevers waaronder het Mondo Taalbureau te Vlissingen en Goes.

Mijn specialiteit is alfabetisering maar ook voor lessen die nodig zijn voor het behalen van het inburgeringsexamen kunt u bij mij terecht. Omdat ik ook nog 10 jaar in het basisonderwijs heb gewerkt kan ik ook met u werken aan de rekenvaardigheid.

Waarmee kan ik u helpen?

 • Alfabetisering
 • Spreken en Gesprekken voeren
 • Lezen
 • Schrijven
 • Luisteren
 • Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM)
 • Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)
 • Rekenen

Ik ben een echte doorzetter en weet van aanpakken. U kunt er zeker van zijn dat ik mij volledig zal in zetten voor u als cursist om te zorgen dat u binnen de gestelde termijn het einddoel kunt behalen. Natuurlijk verwacht ik dan ook van u als cursist dat u zich ook inzet door aanwezig te zijn bij de lessen, het maken van huiswerk en het leren voor toetsen.

Tijdens de lessen zullen we voornamelijk gebruik maken van lesboeken en veel spreken. Daarnaast zal er ook wel eens met een computertaak gewerkt worden die bij de methode hoort.

Naast deze jarenlange ervaring ben ik in het bezit van het certificaat NT2-docent van de Hogeschool Amsterdam.

Lestraject

Na een intakegesprek en een toets om het startniveau te bepalen gaan we een trajectvoorstel maken. In dit trajectvoorstel worden opgenomen:

 • De te gebruiken methode
 • De kosten
 • De verwachte tijdsduur van het traject
 • Het aantal lessen per week
 • Het tijdstip waarop de lessen gevolgd worden
 • De plaats waar de lessen gegeven worden

Tarieven

De prijzen van het traject worden in onderling overleg vast gesteld en kunnen vanwege de samenstelling van groepen variëren.