Begin juni werd ik via mijn linkedIn pagina benaderd door een voor mij nog onbekende taalaanbieder, the Square Mile, met de vraag of ik tijd had voor een opdracht in Kapelle. Ik ben met hen in gesprek gegaan met als resultaat dat ik begin oktober 2023 begonnen ben met lessen bij VDL HAPRO.

Ik heb daar nu twee groepjes. Één van 4 cursisten die al op het A2 niveau zitten. Met hen ga ik aan de slag met het opfrissen en verbeteren van de grammatica. Dit doen we met behulp van taal die zij op de werkvloer gebruiken zodat ze deze taal ook beter leren begrijpen en gebruiken.

Het tweede groepje is een groepje met vijf beginners. Sommigen zijn al lange tijd in Nederland maar beheersen de Nederlandse taal nog niet. Deze groep werkt met een methode zodat ze stap voor stap op weg kunnen naar het A2 niveau.

Het taalbureau heeft als gewoonte om al na twee lessen aan de cursisten te vragen wat ze van de lessen en de docent vinden. Een aantal cursisten heeft daarop een reactie gemaild. Deze reacties werden met mij gedeeld. Ze waren zo positief dat ik er bijna van naast mijn schoenen ging lopen en ik deel ze dan ook graag met jullie.

Ik heb twee lessen gehad.

Ik leer nieuwe worden en zinnen door te herhalen van de opdrachten.

Sinds er alleen vier personen zijn, heeft Karin meer tijd voor iedereen.

Zij is goede docent. Zij spreekt langzaam en begrijpelijk. Zij geeft veel voorbeelden.

Zoals je ziet is het Nederlands nog niet perfect. Daar gaan we dus aan werken.

Ik heb nu 3 lessen gehad. Ik heb er tot nu toe van genoten. Ik heb tot nu toe zeker veel geleerd en ik weet zeker dat dit zo zal blijven.

Karen is een goede lerares. Ze is erg geduldig en heel duidelijk en gemakkelijk te volgen en te begrijpen.

De cursisten uit de groep op A0 niveau gaven in het Engels hun reactie.

When they tell me first time on the work that I will learn a Dutch(I was totally not happy),because I was think I can’t do that-Dutch is not easy to learn.I complain really to much.🤦‍♀️🤦‍♀️🤣

Now when, I first time meet you,I change my mind!

I like it,because you are great teacher,nice,serious,strict,direct..So I like it already because of you,and later I like it because of myself, because I must learn.

Vooruit nog één dan

Karin is an extraordinary teacher! I didn’t think I would like learning Dutch, but I really like it with the teacher. She is a calm person who is patient with us, being aware that it is a rather difficult language.

Mooi toch zulke berichtjes?