Omdat ik verwacht dat er straks nog weinig werk vanuit taalbureaus aangeboden zal worden aan inburgeraars met DUO lening ben ik me gaan oriënteren op andere vlakken van het NT2 onderwijs. Zo kwam ik op LinkedIn een aankondiging tegen voor een training Taal op de Werkvloer.

De training bestond uit 3 online bijeenkomsten en 1 fysieke bijeenkomst in Amersfoort. Tijdens de opleiding hebben we geleerd hoe zo’n training eruit kan zien, hoe je deze op maat kunt maken en hoe je de werkgever het beste kunt overtuigen van het nut van deze training aan zijn/haar werknemers.

Als werknemers beter Nederlands leren lezen, luisteren en spreken, zullen ze beter begrijpen wat er op de werkvloer gezegd wordt en gelezen moet worden en kan dit op verschillende onderdelen voordelen opleveren voor de werkgevers. De werksfeer kan verbeterd worden tussen de collega’s van diverse taalgebieden maar wat zeker groot voordeel op kan leveren is dat er minder fouten gemaakt worden en de kans op ongelukken op de werkvloer verkleind wordt. 

Het certificaat van deze opleiding is binnen. Nu nog een leuke opdracht………