Vorige maand ben ik begonnen met een cursus Taal op de Werkvloer. Er kwam via vluchtelingenwerk en GR de Bevelanden een vraag om één van hun cliënten Nederlandse les te geven.  Het is een jongeman uit Eritrea en hij zit in het re-integratietraject van de BTO te Goes en het is de bedoeling dat hij als timmerman ergens aan de slag gaat.

Nu blijkt dit een oud cursist van mij te zijn uit een analfabeten groep dus ik ken hem goed. Ik heb hem zelf al eens aan een stage-plaats geholpen bij VKP Bouw in Kapelle. Daar heeft hij 9 maanden stage gelopen maar vanwege het gebrek aan zijn kennis van de Nederlandse taal kon hij uiteindelijk niet blijven.

Ik ga met hem aan de slag om taal op de werkvloer in het timmerbedrijf te leren zodat hij beter instructies kan begrijpen en de Nederlandse namen van zijn gereedschappen weet. Samen duiken we hier, na een stukje theorie, de grote schuur in zodat we met al die gereedschappen de lessen kunnen verlevendigen.