In 2021 zijn twee van de taalbureaus waar ik opdrachten voor uitvoerde gestopt. Gelukkig hoef ik niet thuis op de bank te blijven zitten. Via deze website ben ik door andere taalbureaus benaderd voor opdrachten en ook via collega’s heb ik een opdracht gekregen.

Voor Savoir Dire uit Chaam geef ik nu in Terneuzen les aan een Eritrese meneer die werkzaam is bij de Arentis groep. Taal op de werkvloer verbeteren is het doel van deze lessen.

Voor de TAALbrigade uit Den Haag ben ik deze week begonnen met de lessen voor een Indonesische meneer in Vlissingen die werkzaam is bij  Shindler als liftmonteur. Ook hier is het hoofddoel communicatie op de werkvloer.

Via een collega heb ik een opdracht gekregen voor de inburgeringslessen voor een Thaise vrouw uit ’s Heerenhoek. Zij komt bij mij aan huis in mijn leslokaal. Want ook dat is een mogelijkheid. Ze is heel leergierig en werkt hard, hoewel de uitspraak voor haar een uitdaging is.

Een cursist uit Duitsland die werkzaam is voor Zeeland Refinery geef ik les in opdracht van de Zeeuwse Volksuniversiteit. We begonnen hier bij mij thuis maar vanwege de strenge coronaregels zijn we nu weer online. Zijn 16 jarige zoon mag ik nu ook Nederlandse les geven. Dit gaat online omdat hij in Vlaanderen woont en daar een internationale school bezoekt.

Mogelijkheden genoeg dus gelukkig. En wat zo leuk is, het is zo breed en afwisselend. van A1 tot B1 en van16 tot 60 jaar. Elke les is weer anders.