Met verschillende cursisten gaat het geweldig goed. Marsel is nu helemaal klaar met inburgeren. Zijn ONA gesprek heeft hij als laatste onderdeel met goed gevolg afgelegd. Dus in een goed jaar tijd beheerst hij Nederlands op B1 niveau en heeft hij de overige 2 onderdelen voor het inburgeringsexamen met goed gevolg volbracht (KNM en ONA) en hij heeft een baan.

Zijn broer Anas heeft nu ook het onderdeel spreken op B1 gehaald en wacht nu op zijn oproep voor het ONA gesprek. Ondertussen heeft hij ook niet stil gezeten maar heeft hij een baan gevonden.

Fatin, de vrouw van Marsel, is nu aan het voorbereiden op het inburgeringsexamen maar ook zij zit ondertussen niet thuis duimen te draaien. Vorig jaar heb ik haar aan vrijwilligerswerk geholpen bij de kledingwinkel van het Leger Des Heils. Dat doet ze goed en met veel plezier. In haar thuisland had zij een eigen kapsalon en dat wil ze hier ook wel erg graag gaan doen. Ze heeft zich dus ingeschreven bij de kamer van koophandel en is begonnen met het samenstellen van een portfolio met foto’s van mensen die zij geknipt heeft. Vrijdag 27 oktober is ze meegegaan naar de Ladies Night in het Zwembad Vrijburg in Middelburg en heeft ze daar demonstraties geven met het ontharen van het gezicht met behulp van een draadje. Een goede start voor haar beautysalon.