Via een collega werd mij gevraagd om een opdracht voor Care Force te doen. Care Force is een bureau dat bemiddeld tussen zorgmedewerkers vanbuiten Nederland en Zorgverleners in Nederland. De gediplomeerde tandartsen, artsen en verpleegkundigen krijgen via het bureau hulp bij het volgen van het traject om in Nederland aan de slag te gaan waar we zitten te springen om goed medisch geschoold personeel.

Polen en Zuid-Afrika

Ik kreeg de opdracht om twee verpleegkundigen Nederlandse les te gaan geven van A0 naar A1. Het zijn een Poolse en een Zuid-Afrikaanse. Normaal zitten de cursisten nog n het land van herkomst maar deze keer wonen ze allebei al in Nederland. Voor de lessen maakt dit niets uit want sinds we vanwege corona online les moesten gaan geven is dat geen enkel probleem meer.

Acht lessen

Een keer in de week ontmoeten we elkaar via Zoom en leren we nieuwe woorden en grammatica. We gebruiken een methode waar erg veel online oefeningen bij zitten en in elke les behandelen we zo één hoofdstuk van het boek. Aangezien het boek uit 8 thema’s bestaat zijn we dus in 8 lessen door het boek heen. Op dit moment hebben we 7 lessen gehad en volgt er dus nog één laatste les en een toetsmoment.

Het is erg leuk om te doen met twee erg enthousiaste vrouwen die het Nederlands snel oppikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *