Het nieuwe schooljaar start meteen met een aantal veranderingen. Allereerst ben ik deze week met een nieuwe groep gestart voor Mondo Taalbureau. Het betreft een groep met analfabete cursisten afkomstig uit Syrië en Eritrea. Één persoon is anders alfabeet, hij beheerst het geschreven Arabisch. Een leuke groep met op dit moment 4 personen maar al snel zal er nog een cursist bijkomen die op dit moment bevallingsverlof heeft.

De 3 familieleden van het groepje waar ik mee gestart ben in juni, zitten ondertussen op erg uiteenlopende niveaus. Dit is het moment om ze te splitsen. Gelukkig is dit goed mogelijk in de agenda en kunnen ze nu nog sneller vooruitgang boeken omdat mijn aandacht nu niet meer over de 2 niveaus verdeeld hoeft te worden.
In plaats van samen 2 uur hebben ze nu apart 1,5 uur les.

Eind vorig seizoen ben ik in Middelburg begonnen met het alfabetiseren van een Syrische vrouw. Ze is ontzettend enthousiast en boekt een snelle vooruitgang. Het leuke is dat ze samen met een aantal van haar kinderen kan oefenen omdat die op school op hetzelfde niveau zitten. In oktober zal zij even pauze hebben omdat ze een baby verwacht maar daarna gaan we weer lekker aan de slag.